24.11.2014

Linnut ikkunassa

Lasten isoisoisä on lintumiehiä, ja isänpäiväksi piti luonnollisesti loihtia jotain. Pinterestistä bongasin kauniit aurinkonapparilinnut, joiden alkuperäislähteeseen en valitettavasti päässyt käsiksi. Miehelle kuva riitti avuksi ja koska tämän oli tarkoitus ollakin isä-lapsi-askartelu, niin sehän sopi, aurinkonapparit kun on lapsille vanha ja tuttu juttu.



Tehtiin sellainen strateginen ratkaisu, että aikuinen leikkasi kolot ja jätettiin loppu leikkaamatta tässä vaiheessa. Vaikea sanoa, oliko se hyvä vai huono idea. Tai siis leikkaaminen oli hyvä, tuohon vaiheeseen jättämisen hyödystä tai haitasta en osaa sanoa.


Isompi lapsi sai valita käytetyt silkkipaperit ja leikata aikuisen avustamana. Pienempi avusti hieman repimällä ja ruttaamalla...


Sitten liimaamaan!


Lasten työskentelyn jälkeen linnut näytti tältä. Piti vähän lisäillä liimaa ja lopulta päädyttiin laittamaan kontaktimuovi silkkipaperipuolelle, jotta linnut pysyisivät kasassa. Jos kanssasi askartelevat lapset ovat hieman maltillisempia ja jaksavat esim. kuunnella ohjeita, niin teidän linnut voivat näyttää tässä vaiheessa hyvin erilaisilta.


Isi sanoi muutaman taikasanan, ja linnut näyttävät tältä. Eikö ole mahtavaa, miten pieni muotoilu saa ikkuna-askartelun näyttämään ihan uudenlaiselta? Onneksi aurinkokin on näyttäytynyt tänä syksynä, niin eivät ole linnut olleet ihan turhaan isoukin ikkunassa.


Linnut ikkunassa

kartonkia
kynä
viivain
sakset
silkkipaperia
liimaa

Piirrä lintujen ääriviivat kartongille. Leikkaa vähintäänkin maha-aukot, ehkä jopa koko lintu valmiiksi. Tämä homma sopii aikuiselle tai isolle lapselle. Leikkaa tai revi silkkipaperista lapsen kanssa palasia. 

Levitä liimaa  lapsen kanssa linnun maha-aukon reunoille. Liimaa silkkipaperit niin, että silkkipaperin molemmat päät ovat kiinni kartongissa (tai jos näin ei käy, auta myöhemmin kontaktimuovilla, joka näkyy valmiissa työssä vähemmän kuin liimaköntit silkkipaperissa). 

Anna kuivua - painon alla ois jees, mutta sitten kantsii laittaa vaikka leivinpaperia väliin, ettet päädy liimaamaan lintuja kiinni kirjan takakanteen. Sinitarraa linnut ikkunaan.


1 kommentti:

  1. Hienot linnut! Ihana tuo prosessi, mitä kautta on päädytty tuohon lopputulokseen! :D

    VastaaPoista