25.10.2013

Ällölöllökakku

Muistatteko sen mutakuoppatyömaan, jonka oli tarkoitus olla liivatekakku? Niin vähästä en lannistunut, vaan ostin uudet liivatteet. Tavoitteena oli saada elintarvikevärillä värjätty liivatekakku, jonka sisällä on leluja kaiveltavaksi. Toivoin leikin sopivan sekä 2,75-vuotiaalle ja puolivuotiaalle, ja koska oltiin flunssaisia, lisäsin piparminttuaromia avaamaan hengitystä... Meillä tällaiset sotkuleikit tehdään lämmitetyllä kylpyhuoneen lattialla juuri ennen kylpyä/suihkua.


Vihdoinkin onnistunut ällölöllökakku!


Nipsun kauhistunut reaktio oli heti kakkua kipatessa: "tämä ei ole minun suosikkini, minä en halua olla täällä kylppärissä, minä haluan mennä keittiöön!" Tuuteli-vauva sen sijaan tutki löllöä innolla.


Tämän lähemmäs ällölöllöä Nipsu ei suostunut, eli suihkutti pikaisesti yhtä lelua puhtaaksi. (Oli siis pesuhetki, siksi "pakko-osallistuminen".)


Tuuteli lähmi ja tutki ällölöllökakkua tohkeissaan.


Tarvikkeet:
kakkuvuoka tai muu astia
liivatelehtiä
vettä
autoja, dinoja, eläimiä, kirjaimia tms (huomioi puhdistus!)
elintarvikeväriä ja piparminttuaromia halutessasi

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ohjeen mukaan (laita lehdet sinne yksitellen, jotta väleihin jää vettä eivätkä ne takerru yhteen). Keitä vettä. Laske liivatteen määrä tarkkaan - sitä täytyy olla yllättävän paljon! Puristele liivatelehdistä kylmä vesi ja lisää ne kuumaan veteen, jolloin ne liukenevat. Voit ihan hyvin lisätä osan vedestä tämän jälkeen kylmänä, jotta saat seoksen jäähtymään nopeammin. Lisää väri ja tuoksu halutessasi. Liivate syö tuoksua tehokkaasti, meidän ihanasti koko jääkaapin tuoksuttanut kakku oli lähes hajuton valmiina, joten tuoksua mieluummin liikaa kuin liian vähän. 

Kakkuvuoan pohjalle kannattaa laittaa kelmu, jotta kakun saa irti helposti. Minun silikonivuokaani pohja tarttui vähän... Irtopohjavuoka toimisi varmasti mainiosti. Kun aineet on sekoitettu ja oikeassa vuoassa, voi lelut heittää sekaan (tai sitten voi odottaa hetken ja laittaa ne kun kakku on jo vähän hyytynyt). Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Tämän voi siis tehdä aamulla ja leikkiä päiväunien jälkeen, tai sitten voi jo illalla varautua seuraavaan päivään.

Ohjeen sekavuudesta huolimatta kakku on tosi helppo ja nopea tehdä. Tykkään tästä, kun tämä sopii vähän kaikenikäisille... Vanhemmatkin halusivat siis vähän lällytellä tätä. Sopii mainiosti näin halloweeniin ja (loputtomaan) flunssakauteen! 

2 kommenttia:

  1. Hieno ällölöllö kakku ja hauskaa, että Tuuteli oli niin innoissaan tästä. Minäkin koitin tehdä kesällä töissä vastavaa, mutta liivatetta ei ollut tarpeeksi. Sitä tarvitsee tosiaan yllättävän paljon! Noh, meni se osittain hyytynyt, limainen vesikin erilaisesta aistikokemuksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Ja jotenkin se on ihan hirveän vaikea laskutoimitus, vaikka paketissa sanotaankin tarkat määrät.

      Poista