3.9.2013

Matikkahirviöt tai me itse


Nipsu on innostunut Pikku kakkosen uudesta ohjelmasta, Matikkahirviöistä. Kun meno menee välillä vähän villiksi, tai pikkuveljeä halaillaan vähän liian voimalla, tarvitaan pikaratkaisuja, ja olin pinnannut tällaisia hetkiä varten hirviöhomman. Oikeastaan ajattelin lapsen pitävän sitä, kiitos Mauri Kunnaksen, hämähäkkihommana, mutta matikkahirviöt on nyt niin iso juttu, että keskityttiin niihin.


Paperille liimataan askartelusilmiä, tai Tiimarin kuitin mukaan irtosilmiä, ja lapselle annetaan vapaat kädet (kynien lisäksi). Ohjeistin sen verran, että kysyin, onko nuo matikkahirviöitä, ja ehdotin, että Nipsu voisi piirtää ne valmiiksi.


Noin 30 sekuntia myöhemmin työ oli valmis. Ensin taiteilija piirsi silmien yläpuolelle (?!) pyöreät päät. Sitten alkoi piirtämään suita, ja kysyin, ottaisiko punaisen. Otti ja piirsi suut. Sitten taas sininen, mahat ja jotain, jonka valitettavasti missasin, koska hain päiväunilta heränneen vauvan paikalle. (Ei siis kuitenkaan pääjalkaisia, mitä ihmettä?) Samassa rytäkässä vaihtui kynäkin tussiin, ja etualalle ilmestyi sininen kirkko. Selostus vaihteli niin, että tässä on joko matikkahirviöt tai äiti, taiteilija ja pikkuveli, mutta ihan varmasti edessä on sininen kirkko. Tämän jälkeen taiteilija piirsi monta paperillista isoja ilotuliksia, jotka piti laittaa seinälle. Ilotulituksia on kiva piirrellä (sen yhden Big Ben -videon takia) myös siitä syystä, että niistä tulee niin näköisiä ja voi välillä vähän hakatakin kynää paperiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti