16.2.2012

Joulukortit / Christmas Cards






Viime joulu oli pojan ensimmäinen joulu. Mietimme pitkään korttiasioita, kun valokuvakortit eivät jotenkin tuntuneet meidän jutulta - osin kuvattavan vastustuksen takia. Lopulta päädyimme värikylvyn insipiroimina maalamaan kortit sormiväreillä.
Last Christmas was my son's first Christmas. We didn't want to send typical photo cards (partly because he wasn't too happy to model). Our bimonthly hobby is colour workshop for babies, so I decided to let him paint the cards.


Tarvikkeet / What you'll need:

korttipohjia / cardboard
sormiväriä / finger paint
maalarinteippiä / masking tape
suttupaperia / some paper to tape the cardboards
leimasin ja mustetta / stamp and ink

1. Kiinnitä maalarinteipillä neljä korttipohjaa isommalle paperille (tämä on "roska" eli mikä tahansa käy, tosin mitä paksumpi, sitä parempi).
Use masking tape to attach four cardboards to some bigger paper or cardboard.

2. Tuo taiteilija paikalle. Meillä toimi parhaiten maalaaminen syöttötuolissa, alasti kylppärissä oli katastrofi...
Bring the artist! Our son painted sitting in high chair, that made less mess than naked on the bathroom floor.

3. Maalia kaadoin keskelle ja sitten vaan levittämään! Poikanen ei ole kova syömään sotkua ja likaa, joten käytimme ihan askartelukaupasta löytyvää maalia. Kannattaa yrittää välttää paksuja maaliläjiä, ettei maali repeä rumasti teippiä irroittaessa.
We used normal finger paint - ended up using only one colour, but the choice is yours.





4. Maalaamisen jälkeen värin pitää kuivua kunnolla ennen teippien irroittamista, etteivät pohjat käpristy. Teippien irroittaminen tekee kortteihin kivat valkoiset kehykset.
Let the Art dry before taking off the tape. By using tape you get nice white frames.





5. Tämän jälkeen käytin Tiimarista löytynyttä leimasinta tekstin painamiseen. Tein kortteja sekä pysty- että vaakasuuntaan vähän sen mukaan, kumpaan suuntaan löytyi tonttuja tai muuta ajatusta enemmän. ;)
I used stamp I bought from local craft shop. Stamp says Merry Christmas in Finnish. Of course you can also write your greetings.






Kolmen suklaan browniet / Triple Chocolate Brownie

Tämä pinnaus / this pin

Kesällä maistoin Helsingissä Iran Fazerin reseptillä tekemää Kolmen suklaan brownieta ja siitä lähtien sitä on ollut meillä tarjolla lähes kaikille vieraille. Tämä on sikäli merkittävä herkku, että puolueettoman raadin (minä, mies ja suklaahullu pikkuveli) minä olen parempi tekemään näitä kuin mieheni, joka on aiemmalta ammatiltaan kokki. Lisäksi näitä on nähty mm. pikkuveljen futispäättäjäisissä ja miehen työpaikan Ravintolapäivä-ravintolassa (ei tosin mun leipomana). Tällä kertaa browniet tehtiin poikasen synttäreille.
Last summer my friend Ira introduced me Fazer's Triple Chocolate Brownies and after that I've used that recipe about every time someone has visited us. The recipe has also been used for Restaurant Day by my hubby's coworkers. The most important thing is that I'm better at making these than my hubby, who used to be a chef. ;D This time I made these for my son's first birthday.

Juhlien teemana oli autot, koska sankarin yleisin sana on "auto". Niinpä leikkasin valmiista jäähdytetystä browniesta autoja piparimuotilla. Tein näitä synttäreille siksi, että käyttämällä vain tummaa suklaata (ja bonuksena pähkinöitä) ja maidotonta leivontamargariinia, näistä saa täysin maidottoman. Olen muokannut reseptiä muutenkin hieman - mieheni avustuksella. Sulatan margariinin pinnoitetussa kasarissa, minkä jälkeen lisään sekaan paloitellun tumman suklaan ja sekoitan sulaksi... Tuolla siis välttää vesihauteen (joka on mulle siis ihan vieras juttu). Lisäksi siivilöin jauhot ja kaakaon sekoittaessani ne keskenään, niin niitä ei tarvitse siivilöidä enää siinä vaiheessa, kun ne sekoitetaan muna-sokeri-vaahtoon. Laiskistelen myös siinä mielessä, että sekoitan kyllä koko ajan yleiskoneella, eivätkä ole lässähtäneet... Nämä ovat varsin hyvä tarjottava siinä mielessä, että ovat oikeastaan parempia edellisenä päivänä tehtyinä, niin ehtii jäähdyttää kunnolla.
The theme of his birthday was cars and that's why I used cookie cutter to make the brownies cars shaped... I decided to make these brownies to his birthday because it's possible to make these without using any dairies so that people not using dairies have something to eat, too. I make nondairy brownies simply using nondairy margarine and only dark chocolate (plus nuts for extra). I've slightly modified the recipe (with help from my husband). These brownies are perfect for parties because you should do this at least a day before eating them. You can store them in your fridge for a week (if anyone doesn't eat them...). Sorry about my bad English, I've never used "recipe English" before.

200 g voi tai margariini / butter or margarine
200 g tumma suklaa / dark chocolate
1,5 dl vehnäjauhoja / flour
1 dl kaakaojauhe / cocoa
50 g valkosuklaa / white chocolate
50 g maitosuklaa / milk chocolate
3 kananmunaa / eggs
3 dl sokeria / sugar
Sulata voi tai margariini kasarissa, sammuta liesi ja lisää tumma suklaa sekoittaen. Sekoita kunnes seos on tasaista. Vuoraa kulmikas, halkaisijaltaan vähintään 20 cm:n vuoka leivinpaperilla (mulla on melkein puolet isompi vuoka käytössä tähän). Paloittele valko- ja maitosuklaa. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada hieman jäähtynyt suklaaseos munavaahdon sekaan. Kääntele sekaisin varovaisesti. Sekoita keskenään jauhot ja kaakaojauhe, siivilöi suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Sekoita mahdollisimman vähän. Kääntele sekaan lopuksi paloitellut suklaat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa puoli tuntia. Älä ylipaista; sisuksen kuuluu olla pehmeä. Anna kakun jäähtyä vuoassa kokonaan ennen leikkausyrityksiä. Browniet säilyvät ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa jopa viikon.
Melt butter or margarine in saucepan, then mix dark chocolate into it so that it melts, too. Beat eggs and sugar till light. Mix flour with cocoa. Add butter-chocolate into egg-sugar carefully, then add crushed white and milk chocolate. Stir as little as possible. The original recipe tells to use 20x20 cm pan, but mine's almost double that size. Remember to use baking paper! Anyway, 175C and 30 mins. Let it cool before cutting - I usually bake this day before.